Afscheid van een sleutelfiguur

lector

Op 1 februari ging onze parochieassistente Marijke Lobel met pensioen. Zij heeft zich 17 jaren vol enthousiasme ingezet, eerst voor de parochie, dan voor de federatie Avelgem, waaraan later de parochies van Spiere-Helkijn en de federatie Zwevegem Sint-Elooi toegevoegd werden, en de laatste jaren voor de pastorale eenheid. Zij mag terugblikken op een bewonderenswaardige weg van roeping en zending van 2004 tot 2021.

We citeren verder uit het slot van “Afscheid van een sleutelfiguur”, de tekst die Deken Achiel Roets in Kerk & Leven aan haar opdroeg :

“Boven het eerste interview met Marijke voor ons K&L bij haar benoeming in 2004 stond als titel “omdat de Kerk mij mag blijven boeien” We mogen ons gelukkig prijzen dat Marijke daar nooit van is afgeweken. Geboeid zijn in zijn twee betekenissen : aangetrokken zijn tot, maar ook er aan vast zitten, geboeid zijn, niet los te krijgen. We weten dat dat zo zal bljven, Marijke heeft kerkgeschiedenis geschreven in Avelgem, in onze federatie en onze pastorale eenheid, in het geloofsleven van velen.   Zo graag hadden we op zondag 31 januari (dag voor haar pensioen) met velen willen samenkomen in een dankviering. Maar zoals zij telkens creatief is geweest, zullen we dit ook doen en dat verplaatsen naar een coronavrije zondag. Maar nu al van ons allen een grote dikke merci ! Met Gods zegen. En mogen er nog veel mooie dagen volgen.”

Op zondag 31 januari kreeg Marijke de pensioenszegen in de St Martinus-kerk, we kijken nu samen uit naar de dag dat een grote dankviering mogelijk wordt, maar we zullen de komende weken, maanden, het komende jaar vooral ook blijven terugkijken naar de vele momenten uit vele voorbije jaren, samen met Marijke.  We doen dit hier alvast kort met enkele actie-foto’s, met dank aan Diaken Jan Reynaert.

het Team van de Pastorale Eenheid Heilige Familie Avelgem

communie DSC_0040 metklokmagafoonkwdmand

catechistenAanstellingsviering 6 december 2015 PEHFA 215

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.