Kerkbezoek blijft mogelijk

De kerk blijft open voor wie even wil bidden, bezinnen, een kaars ontsteken.Volgens de Corona-richtlijnen sinds 2 November, mogen tot 4 mensen tegelijk aanwezig zijn in de kerk.

De adventskrans en de kerstkribbe, vol verwachting, staan centraal in een bezinnings-hoek met  passende teksten die is voorzien achteraan in de Kerk.

Bij de adventskrans kan je papieren vlammetjes vinden. Elke week van de advent staat er op deze vlammetjes een ander thema centraal: hoop – dank – liefde – vertrouwen.Elke week kan je op een ander vlammetje iets schrijven en je lichtje ophangen aan de slinger met alle andere vlammetjes van deze week. Samen vormen we een slinger van licht!  Deze Vlammetjes komen met kerstmis bij de kerststal.

Achteraan in de kerk staat een mand voor de inzamelactie voor kansarmoede, in samenwerking met het sociaal huis Avelgem en surplus+ Zwevegem. Koop bij je volgende inkopen enkele extra producten aan voor mensen die het nodig hebben maar niet altijd de middelen hebben om ze aan te kopen.Je kan de producten deponeren in alle kerken van onze pastorale eenheid gedurende de hele adventsperiode.

Advent is… samen uitkijken naar licht in donkere dagen

Welkom vanwege het pastoraal team. (creatie : Marijke Lobel.)

kribbekransdichtbij

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.