een Kind is ons geboren !

IMG_20211231_085953IMG_20211225_180517IMG_20211225_180503  IMG_20211231_085508

De Kerststallen in onze Pastorale Eenheid, elk jaar worden ze met zorg en schoonheid omringd, het kindje Jezus op het gepaste moment toegevoegd als vervulling van het tafereel. De kerststallen, aangekondigd door de adventskransen met kaarsen. De kerststallen,  samengaand met de  vele kerst-verlichtingen in het straatbeeld over straten heen en in de bomen.

Misschien zie je langs je wandeling door het winterlandschap een vervallen stal in de weide, een schuur of  bouwvallig huis, misschien staan er koeien of schapen in de buurt, misschien staat er naar jaarlijkse gewoonte ook nog een kerst-stal bij je thuis. Het kerst-tafereel komt tot leven in onze verbeelding, we dragen het mee.

De kerst-stal buiten aan de kerk van Heestert heeft dagelijks heel wat voorbijgangers, in het donker licht hij heel mooi op, soms gaan wandelaars al eens een kijkje dichterbij nemen bij Maria, Jozef en het  kindje in de kribbe dat ook vanuit de voorbijrijdende auto’s zichtbaar is. De etalage-poppen aan de overkant van de straat blijven in elk geval stokstijf staan, ook zij kijken toe vanachter het raam. Jozef en Maria zijn gekleed in een bruine en blauwe mantel, Jezus in het wit. Het zijn hun kleuren die jaarlijks terugkomen, herkenbaar, mooi.

Het kerst-tafereel in de St Martinuskerk is in beweging, de herders nemen afstand, de 3 koningen komen dichterbij, ze kijken vooruit, zijn in beweging en geven het beste van zichzelf : goud, wierook en mirre.

Een kind is ons geboren !

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.